Раньше я покупала соус песто от Barilla и была счастлива. Но стоило мне
приготовить песто самой, как я поняла, что ни один баночный соус не
сравнится со свежеприготовленным (особенно это касается песто!). Рецепт
крайне прост, соус готовится быстро, на вкус получается божественным!
Главный секрет успеха - свежие, качественные ингредиенты и хорошее
настроение ;)
Before I had purchased "Barilla" pesto sauce in stores and was happy with it. But when I cooked my own, I understood that freshly made sauce was the best! (especially if we talk about pesto). This recipe is amazingly simple, the taste is spectacular! Main secret - fresh, quality ingredients and good mood of a person who cooks ;)
Ингредиенты (на 4 порции):
- 1/2 зубчика чеснока
- 3 горсти свежих листьев базилика
- 1 горсть кедровых орешком (слегка поджаренных на сухой сковороде)
- горсть тертого пармезана
- оливковое масло extra virgin (нерафинированное)
- морская соль и свежемолотый черный перец
- немного свежевыжатого лимонного сока
1. Помыть и отобрать листья базилика (стебли отложить).
Before I had purchased "Barilla" pesto sauce in stores and was happy with it. But when I cooked my own, I understood that freshly made sauce was the best! (especially if we talk about pesto). This recipe is amazingly simple, the taste is spectacular! Main secret - fresh, quality ingredients and good mood of a person who cooks ;)
Ингредиенты (на 4 порции):
- 1/2 зубчика чеснока
- 3 горсти свежих листьев базилика
- 1 горсть кедровых орешком (слегка поджаренных на сухой сковороде)
- горсть тертого пармезана
- оливковое масло extra virgin (нерафинированное)
- морская соль и свежемолотый черный перец
- немного свежевыжатого лимонного сока
1. Помыть и отобрать листья базилика (стебли отложить).
2. Измельчить базилик в блендере вместе с чесноком и щепоткой соли.
3. Слегка поджарить кедровые орешки на сухой сковороде.
4. Добавить орешки к смеси измельченного базилика и чеснока. Измельчить.
5. Выложите соус в миску, добавьте половину указанного количества пармезана и перемешайте. Налейте немного оливкового масла, оно свяжет компоненты песто и сделает его более сочным. Секрет в том, чтобы не налить масла много и не налить его слишком мало. Консистенция песто должна быть не густой, не влажной, а где-то посередине. И еще! Песто нужно обязательно все время пробовать, чтобы достичь необходимых вам пропорций сыра, соли и масла.
6. Приправьте соус солью и перцем, добавьте оставшийся сыр и необходимое количество масла (если потребуется).
7. В конце добавьте немного лимонного сока (не забывайте пробовать! ;))))
8. Добавьте соус к свежесваренной пасте, прогрейте на несильном огне.
9. Наслаждайтесь! :)))
***
Ingredients:
- ½ garlic clove
- 3 handful of fresh green basil leaves
- 1 handful of pine nuts, lightly browned on a dry pan
- 50 g. grated Parmesan cheese
- olive oil extra-virgin
Ingredients:
- ½ garlic clove
- 3 handful of fresh green basil leaves
- 1 handful of pine nuts, lightly browned on a dry pan
- 50 g. grated Parmesan cheese
- olive oil extra-virgin
- sea salt, freshly grated black
pepper
- a little bit of lemon juice
1. Rinse and pick up basil leaves (leave the stems)
- a little bit of lemon juice
1. Rinse and pick up basil leaves (leave the stems)
2. Chop basil leaves in blender along
with a garlic clove and pinch of salt.
3. Lightly brown pine nuts on a dry pan.
4. Add pine nuts to the green basil/garlic mixture. Blend it altogether.
5. Pour out pesto sauce in a bowl, add half of parmesan cheese and mix. Add a little bit of olive oil, it will bind ingredients together and make it more juicy. The secret is that you have not to overdo it and too little is also bad (dry pesto is not nice). The consistency of pesto sauce should be not to thick, not too thin, but something in between. And, attention! To get great pesto you need to check the taste all the time, only this way you'll find proper cheese, salt and oil proportions.
6. Add some salt and pepper, add other half of grated parmesan cheese and some more oil if needed.
7. At the end add a little bit of lemon juice (don't forget to try! ;))
8. Add your pesto sauce to a freshly cooked pasta, heat it up a little bit, serve!
9. Enjoy! :)
3. Lightly brown pine nuts on a dry pan.
4. Add pine nuts to the green basil/garlic mixture. Blend it altogether.
5. Pour out pesto sauce in a bowl, add half of parmesan cheese and mix. Add a little bit of olive oil, it will bind ingredients together and make it more juicy. The secret is that you have not to overdo it and too little is also bad (dry pesto is not nice). The consistency of pesto sauce should be not to thick, not too thin, but something in between. And, attention! To get great pesto you need to check the taste all the time, only this way you'll find proper cheese, salt and oil proportions.
6. Add some salt and pepper, add other half of grated parmesan cheese and some more oil if needed.
7. At the end add a little bit of lemon juice (don't forget to try! ;))
8. Add your pesto sauce to a freshly cooked pasta, heat it up a little bit, serve!
9. Enjoy! :)
Комментариев нет:
Отправить комментарий